За нас

Курсеви

Книги

Обука на наставници

 EN

 


 


33. МЕЃУНАРОДEН СЕМИНАР ПО ЈОГА

под водство на учителот Павлос Хасанагас

 

SUKHA & DUHKHA

ЗА СРЕЌАТА И СТРАДАЊЕТО

11-13 јуни 2010, Охрид, х.Метропол

 

Во текот на дводневниот семинар Учителот одржа четири предавања :

„AJNANA & KLESHAS: Незнаењето и падот во болkа“,

„DUHKHA & AVIDYA: Природата на страдањето и неговиот механизам“,

„Враќањето на Знаењето: ОД ABINIVESHA ДО VIDYA“,

„VIVEKA & JNANA: Јогисkиот пат до Слободата и Среќата“.
 

Моменти од предавањата на Учителот

 

 

Во рамки на програмата се одржа и

проеkција на филмот „Afterwards
 

Сатсанг со Учителот

 

Утрински час на брегот на Охридското езеро

 

Часовите ги водеа инструкторите Анастазија Терзијева-Илиева

и Оливера Митревска-Вељковиќ

 

 

Медитации под водство на Учителот

 

Работилници за аналитичка медитација на тема

„Клешите и нивното освестување во секојдневието“

 

Работилниците беа под водство на професорите Ванчо Тасески

и Стеван Милиќ, и инструкторите Благоја Ѓорѓиески, Оливера

Митревска-Вељковиќ, Анастазија Терзијева-Илиева и Катерина Наумова

 

 

На семинарот присуствуваа 60-тина учесници

 

На 11 јуни се одржа 29.Меѓународен семинар за наставници

во близина на црквата Св.Јован Канео

 

Наставниот кадар на Јога-сојузот на Македонија со Учителот

 

© 2002, Јога-сојуз на Македонија | yogafm@t-home.mk | www.yoga.org.mk |