За нас

Курсеви

Книги

Обука на наставници

 EN


 • Јога-друштво - Скопје >>>

 • Јога-друштво - Прилеп  >>>

 • Јога-друштво - Битола  >>>

 • Јога-друштво - Велес  >>>

 • Јога-друштво - Штип  >>>

 • Јога-друштво - Струга  >>>

 • Јога-друштво - Струмица >>>

 • Јога-секција - Охрид  >>>

 • Јога-секција - Гевгелија >>>

 • Јога-секција - Валандово  >>>

 • Јога-секција - Кавадарци  >>>  

 • Јога-секција - Неготино >>>

 • Јога-секција - Кичево >>>  

 • Јога-секција - Богданци  >>>

 • Јога-секција - Куманово  >>>

 
ЈОГА-ДРУШТВО - СТРУГА
тел: 077/817 432 

 

Професор по јога: ВАНЧО ТАСЕСКИ
e-mail: yogastruga@yahoo.com

Часовите се одржуваат на ул. Даљани 12                  

(во близина на Градска болница)

ИСТОРИЈА

 • Основано е на 6 јули 1985 година.

 • Досега се организирани десетина почетни и редовни курсеви, како и неколку специјализирани курсеви за релаксација.

 • Одлични резултати се постигнати во текот на терапевтскиот курс за пациентите во Заводот за нефрологија во Струга, 1986 година. Сублимирани се во студијата "Јогата како метод на рехабилитација на пациенти со хронична бубрежна инсуфициенција", презентирана на Петтиот светски конгрес за јога и холистичка медицина во Анеси, Франција, мај 1994 г. и на Првиот научен собир за јога, Науката и духовноста на крајот на 20. век, во Охрид, Р. Македонија, јуни 1997.   

 • Одржани се два специјализирани курса за вработените во АД "Стружанка" и АД "Струшка трговија", како и специјализиран курс за медицински сестри од Гинеколошкото одделение при Медицинскиот центар во Струга.

 • Друштвото било домакин на два републички семинари 1986 и 1987 и повеќе меѓународни.

 • Одржани се и три семинари на тема "Едукативните вредности на јога - примена во воспитно-образовниот процес" со серии предавања за учениците во УСО "Нико Нестор" - Струга.

© 2002, Јога-сојуз на Македонија | yogafm@t-home.mk | www.yoga.org.mk |