За нас

Курсеви

Книги

Обука на наставници

 EN

 

 • Јога-друштво - Скопје >>>

 • Јога-друштво - Прилеп  >>>

 • Јога-друштво - Битола  >>>

 • Јога-друштво - Велес  >>>

 • Јога-друштво - Штип  >>>

 • Јога-друштво - Струга  >>>

 • Јога-друштво - Струмица >>>

 • Јога-секција - Охрид  >>>

 • Јога-секција - Гевгелија >>>

 • Јога-секција - Валандово  >>>

 • Јога-секција - Кавадарци  >>>  

 • Јога-секција - Неготино >>>

 • Јога-секција - Кичево >>>  

 • Јога-секција - Богданци  >>>

 • Јога-секција - Куманово  >>>

 

ЈОГА-ДРУШТВО - БИТОЛА
Асс.инструктор: АЛЕКСАНДРА АДАМОВСКА-МИТКОВСКА

ИСТОРИЈА

Основано е на 18 декември 1987 година. Практичната работа започна со предавањето "Основите на хата-јога" (1987) и со еднодневен семинар "Подготвителни техники во хата-јога" (1987), под водство на Ирена Едровска.

 

   

 

Во изминатите 25 години одржани се над 130 тримесечни курсеви, десеттина специјализирани курсеви за релаксација и неколку летни јога курсеви. Друштвото организира и специјализирани курсеви за бремени жени и за деца. Одржани се над 30 јавни предавања за популаризација на јогата и едно специјализирано за "Јогата и кардиоваскуларните заболувања" со д-р Владо Хаџиев, специјалист-интернист. Во 1995 година друштвото беше домаќин на 18. Меѓународен семинар за јога што се одржа на Пелистер.

 

   

© 2002, Јога-сојуз на Македонија | yogafm@t-home.mk | www.yoga.org.mk |