За нас

Курсеви

Книги

Обука на наставници

 EN

 

 

 

Драги мајки, 

Девет месеци ќе бидете дом на вашето бебе, дом во кој треба да се чувствува удобно, пријатно и сигурно. Девет месеци тоа ќе биде вашиот животен партнер, девет месеци заедно ќе делите сé. Тогаш направете овие девет месеци да бидат најубавите во вашиот живот, не само за вас туку и за вашето бебе.

 

Ова време поминато заедно да биде убаво дружење, исполнето со квалитет, среќа и љубов, покажувајќи му на своето бебе уште во

првите месеци дека животот е убав.

 

Часовите можете да ги посетувате по третиот месец од бременоста.

 

КАКО ЈОГАТА И ПОМАГА

НА ИДНАТА МАЈКА?

Техниките се лесни, едноставни и делотворни и прилагодени на овој чувствителен период од животот на жената.  Програмата за бремени жени по која се работи во Јога-сојузот на Македонија е резултат на долгогодишно искуство и се спроведува под водство на наставници посебно обучени за оваа област.  погледни видео

 

 ВО ТЕКОТ НА БРЕМЕНОСТА

 • Телото се одржува во добра форма, свесноста за телото се зголемува, метаболизмот се урамнотежува

 • Дишењето се освестува и контролира, се постигнува телесна и ментална отпуштеност

 • Се развива позитивен ментален став

 • Контактот со бебето станува посвесен

ВО ТЕКОТ НА ПОРОДУВАЊЕТО

 • Подобра комуникација меѓу телотo и умот

 • Подобра контрола на различни групи мускули

 • Правилно користење на дишењето

 • Свесно отпуштање помеѓу контракциите и обновување на енергијата

 • Подобра соработка со лекарот   

ПО ПОРОДУВАЊЕТО

 

 • Побрзо враќање на телото во добра форма

 • Поефикасно справување со промените во расположението

 • Одржување на внатрешната смиреност, што се пренесува и на бебето

 • Успешно услогласување на  другите обврски со грижата за бебето и за себе

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КУРСЕВИ ЗА БРЕМЕНИ ЖЕНИ

се одржуваат во:

 

ЈОГА-ДРУШТВО - ПРИЛЕП

ЈОГА-СЕКЦИИ ВО КАВАДАРЦИ И НЕГОТИНО

Професор: д-р БЛАГОЈА ЃОРЃИЕСКИ
тел: 071/24 26 78, 075/24 26 78

e-mail: zblagoja@hotmail.com

 

ЈОГА-ДРУШТВО - СТРУГА

ЈОГА-СЕКЦИИ ВО ОХРИД И КИЧЕВО
Професор: ВАНЧО ТАСЕСКИ
тел: 075/80 88 75, e-mail: yogastruga@yahoo.com

© 2002, Јога-сојуз на Македонија | yogafm@t-home.mk | www.yoga.org.mk |