ЈОГА СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Спонзорирано од:
Фондација Институт Отворено Општество Македонија
 
 
  СТАТИИ

 Nov naslov
Vo izrabotka
повеќе...

 АЛЕРГИИ
БОЛЕСТИ НА МОДА
В. Алексовска д-р Б. Ѓорѓиоски
Индустриски загадените земји стануваат идеални средини за зголемување на бројот на заболените од алергии. Причините за појавата на овие болести се различни: зголемувањето на бројот на материите и појавите кои предизвикуваат алергии (алергени), вирусните инфекции, хемиското загадување, пушењето.
повеќе...

 КОНЦЕПТОТ НА ЗДРАВЈЕТО И БОЛЕСТА ВО АЈУРВЕДАТА
проф. д-р Д. С. Лукас
Западните општества денес се соочуваат со значителни промени во своите модели на здравје и болест. Успехот на модерната медицина произведе популација на пациенти кои живеат подолго, но кои боледуваат од хронични болести што не го загрозуваат директно нивниот живот. Таа состојба не тера да се сомневаме во вистинскиот напредок на медицинската наука. Незадоволството од тоа што модерната медицина е прекумерно концентрирана на болеста, а многу помалку на болниот, доведе до тоа се поголем број на пациенти да бараат здравствена заштита од комплементарната медицина или алтернативната медицина, односно денес позната и како холистичка медицина.
повеќе...

 Холистичките принципи на ајурведската медицина
Проф. Р. Х. Синг
Улогата на медицината е само да и помага на Природата
Огромното знаење и мудрост за сите аспекти на медицината што се наоѓаат во класичните книги за ајурведа се многу богати. Навистина е интересно да се размислува за приодите, методите и средствата што се користеа за да се открие ова напредно знаење.
повеќе...
од 1 до 4 од вкупно 4
(c) Copyright 2003 - Joga Sojuz na Makedonija, All Rights Reserved.